top of page
Namnlös design.png

UTBILDNING TILL DJURVÅRDARE

En utbildning utformad för dig som vill jobba som djurvårdare nivå 2 på klinik och djursjukhus.

Om utbildningen

Du som djurvårdare på utökad nivå arbetar efter utbildningen med djursjukvård och har kompetens inom bland annat: anatomi, fysiologi, sjukdomar, djurvård, vårdhygien och farmakologi. Du får även lära dig om de olika sällskapsdjurens beteende och behov, hur de bör hållas för att må bra och hur vi kan arbeta med att minska stress genom rätt hantering, miljöberikning och träning.

Utbildningen vänder sig till dig som vill jobba med smådjur på klinik.

Målet med utbildningen är att utbilda kunniga och engagerade djurvårdare på nivå 2. Det som kännetecknar utbildningen är dess höga kvalité på innehåll. Utbildningen är unik i sitt slag då den är utformad tillsammans med veterinärer och yrkesprofessionella samt att eleverna kommer att till stor del arbeta mer praktiskt på klinik än vad som idag finns på marknaden. 

Hos oss kommer du som djurvårdarelev praktisera på klinikens alla arbetsområden så som polikliniken, operation, tandoperation, sterilavdelningen, reception samt på stationärvården. Detta för att du skall få en gedigen kompetens och känna dig säker i din roll som djurvårdare efter examen.

Utbildningen är 2 terminer lång, med träffar 1 omgång per månad som varar i 3 dagar. (3 dagar fysisk träff/månad).
Under dessa träffar kommer vi både gå igenom teori samt praktiskt arbete på kliniken. 
Utbildningen är totalt 2 terminer. 

Utöver det praktiska arbete som sker på kliniken skall eleven söka praktik på valfritt djursjukhus där eleven arbetar utefter sin momentlista tillsammans med djursjukhusets praktikansvarige. 
Denna praktikperiod är förlagd på 4 veckor, där eleven jobbar med bland annat djuromvårdnad, kundbemötande och kommunikation. 

Terminsdatum 2024 - 2025: 
2024:
8-10/4, 6-8/5, 5-7/8, 9-11/9, 7-9/10, 11-13/11, 9-11/12.

 

2025:
6-8/1, 10-12/2, 10-12/3, 7-9/4.


Ansökan stänger den 10/3-2024, se till att ha skickat in din ansökan i god tid. 

Utbildningens innehåll:

Sjukdomslära

Anatomi & Fysiologi

Djuromvårdnad

Djursjukvård

Djurkunskap
Djurpsykologi & Etologi

Näringslära

Farmakologi, Läkemedelshantering - D9

Vårdhygien

Lagen

Journalföring

Kundbemötande

Kundkommunikation
Praktiska tips 


 

Ni kommer att handledas av erfarna veterinärer och djursjukskötare under er studietid samt även erfarna yrkesprofessionella inom bland annat näringslära.

Priser och övrig information

60 000:- (inkl moms). Anmälan för utbildning ska vara oss tillhanda senast den 10/3-2024. I samband med ansökan ska en anmälningsavgift betalas om 1000kr. Anmälan är bindande när anmälningsavgiften är inbetald. 

Vilka betalningsmöjligheter erbjuder ni?

Vi erbjuder idag delbetalning via Zaver. Kreditupplysning kommer att tas. Ansökan sker till nathalie@grastorpveterinarklinik.com

Utbildningsplan

Utbildningsplan Djurvårdare: 2024 - 2025

bottom of page